POLITYKA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI

 

VISKOTEEPAK Sp. z o.o. jako część globalnej grupy ViskoTeepak zajmuje się dystrybucją osłonek do wędlin oraz usługami związanymi z przygotowaniem osłonek do produkcji, składowaniem, transportem oraz doradztwem.

Najważniejszym celem firmy jest produkcja osłonek oraz świadczenie usług o jakości zgodnej z wymaganiami klientów, bezpieczeństwa zdrowotnego, autentyczności i wymaganiami prawnymi.

VISKOTEEPAK Sp. z o.o. podejmuje współpracę z dostawcami pracującymi w oparciu o nowoczesne technologie i zakładami spożywczymi oferującymi produkcję wyrobów tradycyjnych i współczesnych.

Skuteczne konkurowanie na rynku i dbałość o zyskanie uznania Klientów, wymagają ciągłego doskonalenia systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności.

 

W naszych działaniach stawiamy sobie następujące cele:

▪      Spełnianie wymogów i doskonalenie sytemu zarządzania bezpieczeństwem żywności opartego na wymaganiach standardu FSSC 22000.

▪      Spełnienie wymagań prawnych.

▪      Bieżącą analizę potrzeb i rozpoznawanie oczekiwań klientów - umożliwiających budowanie trwałych relacji z Klientami.

▪      Profesjonalne świadczenie usług odpowiadających wymaganiom Klientów oraz szybkie dostosowanie do ich nowych potrzeb.

▪      Monitorowanie jakości wykonywanych usług poprzez analizę opinii Klientów i prowadzenie auditów wewnętrznych.

▪      Zapewnienie wysokich reżimów higienicznych na etapach produkcji i magazynowania.

▪      Komunikację wewnętrzną i zewnętrzną, mającą na celu wymianę informacji o zagrożeniach dla bezpieczeństwa produktów w łańcuchu żywnościowym.

▪      Ciągłe podwyższanie i rozszerzanie kwalifikacji zawodowych personelu poprzez system szkoleń rozwijających kompetencje personelu w zakresie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Ponadto dzięki odpowiednim szkoleniom wzrasta świadomość pracowników w zakresie ciągłego rozwoju kultury bezpieczeństwa opakowań do żywności i dbałości o środowisko naturalne.

▪      Stworzenie właściwej infrastruktury technicznej oraz kreowanie przyjaznego środowiska pracy.

▪      Zapewnienie rozwoju przedsiębiorstwa poprzez optymalizację kosztów własnych  i podnoszenie stopnia wykorzystania zasobów.

▪      Umocnienie dobrej pozycji i wizerunku firmy na rynku i pozyskanie nowych rynków zbytu.

 

Jako Dyrektor Zakładu deklaruję swoje zaangażowanie w realizację polityki  bezpieczeństwa żywności, zapewniając właściwe warunki działania i rozwoju zakładu.

 

Adam Flaczyk

 

 

Baranowo, dnia 31.03.2023r.