POLITYKA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI
VISKOTEEPAK Sp. z o.o. jako część globalnej grupy ViskoTeepak zajmuje się dystrybucją osłonek do wędlin oraz usługami związanymi z przygotowaniem osłonek do produkcji, składowaniem, transportem oraz doradztwem.
Najważniejszym celem firmy jest produkcja osłonek oraz świadczenie usług o jakości zgodnej z wymaganiami klientów, bezpieczeństwa zdrowotnego, autentyczności i wymaganiami prawnymi.
VISKOTEEPAK Sp. z o.o. podejmuje współpracę z dostawcami pracującymi w oparciu o nowoczesne technologie i zakładami spożywczymi oferującymi produkcję wyrobów tradycyjnych i współczesnych.
Skuteczne konkurowanie na rynku i dbałość o zyskanie uznania Klientów, wymagają ciągłego doskonalenia systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności.
W naszych działaniach stawiamy sobie następujące cele:
▪ Spełnianie wymogów i doskonalenie sytemu zarządzania bezpieczeństwem żywności opartego na wymaganiach standardu FSSC 22000.
▪ Spełnienie wymagań prawnych.
▪ Bieżącą analizę potrzeb i rozpoznawanie oczekiwań klientów - umożliwiających budowanie trwałych relacji z Klientami.
▪ Profesjonalne świadczenie usług odpowiadających wymaganiom Klientów oraz szybkie dostosowanie do ich nowych potrzeb.
▪ Monitorowanie jakości wykonywanych usług poprzez analizę opinii Klientów i prowadzenie auditów wewnętrznych.
▪ Zapewnienie wysokich reżimów higienicznych na etapach produkcji i magazynowania.
▪ Komunikację wewnętrzną i zewnętrzną, mającą na celu wymianę informacji o zagrożeniach dla bezpieczeństwa produktów w łańcuchu żywnościowym.
▪ Ciągłe podwyższanie i rozszerzanie kwalifikacji zawodowych personelu poprzez system szkoleń rozwijających kompetencje personelu w zakresie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Ponadto dzięki odpowiednim szkoleniom wzrasta świadomość pracowników w zakresie ciągłego rozwoju kultury bezpieczeństwa opakowań do żywności i dbałości o środowisko naturalne.
▪ Stworzenie właściwej infrastruktury technicznej oraz kreowanie przyjaznego środowiska pracy.
▪ Zapewnienie rozwoju przedsiębiorstwa poprzez optymalizację kosztów własnych i podnoszenie stopnia wykorzystania zasobów.
▪ Umocnienie dobrej pozycji i wizerunku firmy na rynku i pozyskanie nowych rynków zbytu.
Jako Dyrektor Zakładu deklaruję swoje zaangażowanie w realizację polityki bezpieczeństwa żywności, zapewniając właściwe warunki działania i rozwoju zakładu.
Adam Flaczyk
Baranowo, dnia 31.03.2023r.